Asociația Națională Centrală a Asociațiilor de Economii și Împrumut English

Sistemul AEI a devenit parte a mișcării mondiale a uniunilor de credit

12/04/2012

În legătură cu acceptarea Asociației Centrale a AEÎ care reprezintă mișcarea din Moldova în calitate de membru direct al Consiliului Mondial al uniunilor de credit - WOCCU, a fost emis un comunicat de presa. Versiunea română a comunicatului este prezentată mai jos.

Consiliul Mondial al uniunilor de credit – WOCCU salută Asociația Centrală a AEÎ din Moldova care a devenit membru direct al WOCCU. Cererea a fost acceptată de Consiliul WOCCU la ședința sa trimestrială din 2012 care a avut loc la New York, SUA.

”Mișcarea mondială a uniunilor de credit continue să crească datorită eforturilor depuse de așa organizații ca Asociația Centrală a AEÎ din Moldova”, a punctat Brian Branch, Președinte și Director Executiv al WOCCU. ”Le urez bun venit în calitate de membri și le exprim mulțumiri cu angajamentul lor de a consolida comunitatea internațională a uniunilor de credit”.

Asociația Centrală a AEÎ a fost fondată în 2009 și la moment întrunește 50 cele mai mari asociații de economii și împrumut din Moldova. Membrii Asociației Centrale întrunesc circa 42% (150 milioane lei) din activele sistemului AEÎ din Moldova și circă 32% (40,735) membri persoane fizice din totalul pe sistem. Asociația Centrală a AEÎ este unica instituție care reprezintă mișcarea în fața autorităților statului, oferă instruire membrilor săi și gestionează fondul de lichidități, detalii pe www.aei.md.

Reprezentanții Asociației Centrale vor fi oficial recunoscuți ca membri la adunarea generală anuală a WOCCU, care se va desfășura odată cu Conferința Mondială a Uniunilor de Credit la 15-18 iulie 2012 în orașul Gdansk, Polonia. Pentru informații suplimentare privind conferința, vedeți www.letsgdansk2012.org

Consiliul Mondial al Uniunilor de Credit (WOCCU) este o asociaţie profesională mondială şi agenţia de dezvoltare pentru uniunile de credit. WOCCU promovează dezvoltarea durabilă a uniunilor de credit şi a altor cooperative financiare din întreaga lume pentru a oferi oamenilor accesul la servicii financiare de înaltă calitate şi la preţuri accesibile. Din numele sistemului mondial al uniunilor de credit, WOCCU reprezintă mișcarea în relații cu organizaţiile internaţionale şi lucrează cu guvernele naţionale în scopul îmbunătăţirii legislaţiei şi reglementării. Programele sale de asistenţă tehnică întroduc noi instrumente si tehnologii pentru consolidarea performanţei financiare şi creşterea rolului uniunilor de credit.

WOCCU a implementat mai mult de 275 de programe de asistenţă tehnică în 71 de ţări ale lumii. La nivel mondial, 53.000 de uniuni de credit, în 100 de ţări servesc 188 de milioane de oameni. Aflaţi mai multe despre impactul WOCCU in jurul lumii la www.woccu.org

Versiunea originală poate fi vizualizată la www.woccu.org/newsroom/releases/World_Council_Welcomes_New_Members_from_Colombia_Moldova
© 2024 Toate drepturile rezervate