Asociația Națională Centrală a Asociațiilor de Economii și Împrumut English

Participarea reprezentanților Asociației Centrale la Conferința mondială a uniunilor de credit

28/07/2012

    În perioada 15-18 iulie 2012, reprezentanții Asociației Centrale și ai membrilor săi au participat la Conferința anuală a uniunilor de credit organizată de către Consiliul Mondial al Uniunilor de Credit - WOCCU în orașul Gdansk, locul unde acum 20 ani a luat început mișcarea din Polonia. Evenimentul a găzduit circa 1400 reprezentanți ai uniunilor de credit din 50 de țări ale lumii.

    Atmosfera conferinței a oferit participanților posibilitatea de a face schimb de experiență, de a învăța ceva nou, de a participa la diverse sesiuni de instruire moderate de personalitati cu renume din domeniu. Alaturi de aceste instruiri, reprezentanții din Moldova au stabilit contacte cu mișcarile din Europa, Statele Unite, America Latina si Canada.

    Tot în această perioada a avut loc și adunarea generală anuală a WOCCU. Asociația Centrală, prin înmînarea drapelului WOCCU, a fost acceptată oficial în rîndul membrilor mișcării mondiale a uniunilor de credit alături de alte organizații naționale din lume.

    Fiind membru la WOCCU, mișcarea din Moldova va beneficia de programe de colaborare, activități de lobby la nivel național, schimb de experiență, asistență și instruire pentru asociațiile de economii și împrumut. Acest fapt va conduce la fortificarea rețelei AEÎ și recunoașterea ei pe plan internațional.

    Următoarea conferință este planificată pentru 14-17 iulie 2013 in orașul Ottawa, Canada.

    Detalii și altă informație despre Conferința 2012 puteți vedea accesînd adresa: http://www.letsgdansk2012.org/gdansk_photos

© 2024 Toate drepturile rezervate