Asociația Națională Centrală a Asociațiilor de Economii și Împrumut English

În ATENȚIA Administratorilor AEÎ

07/08/2023

În urma comunicatului Nr. 18-00010/1227/4313 emis de BNM la data de 03.08.2023, reamintim că în viitorul apropiat urmează a fi exclusă metoda de raportare pe suport de hîrtie și trecerea obligatorie la raportarea electronică. În acest context vă recomandăm, cît mai repede posibil să obtineți semntărurile electronice.

Cum obțin semnătura electronică?

Semnătura electronică avansat calificată se emite de către prestatorii de servicii de certificare acreditați în domeniu, în corespundere cu Legea nr. 91/2014 privind semnătura electronică și documentul electronic.

Procesul de solicitare și obținere a semnăturii electronice este specifică fiecărui prestator de servicii de certificare în parte și poate fi consultată pe paginile oficiale ale acestora. Semnătura electronică poate fi obținută de la prestatorii de servicii de certificare pe care îi găsiți în fișierul atașat mai jos.

De menționat faptul, că în cazul aplicării semnăturii mobile, olograma semnaturii nu este vizibilă pe documentul semnat, astfel pentru comodidatea verificării documentelor semnate recomandăm perfectarea semnăturii electronice pe dispozitive oferite de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și semnăturii electronice pe dispozitive oferite de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF).

© 2024 Toate drepturile rezervate