Asociația Națională Centrală a Asociațiilor de Economii și Împrumut English

Acordul de cooperare între Asociația Națională Centrală a asociațiilor de economii și împrumut și German Sparkassenstiftung Moldova

14/01/2022

La data de 12 ianuarie 2021 a fost semnat ​ Acordul de cooperare între Asociația Națională Centrală a asociațiilor de economii și împrumut și German Sparkassenstiftung Moldova.

Aceasta cooperare își propune să permită ANCAEI și AEI-membri să ofere servicii financiare adecvate (produse, servicii, procese) pentru o dezvoltare rurală durabilă, în conformitate cu noile cerințe rezultate din trecerea sectorului AEI sub supravegherea Băncii Naționale începând cu 2023.​

Ca rezultat a cooperării de propunem să efectuăm un Studiu cu genericul: “Evaluarea nevoilor de instruire a sectorului AEΔ, cu accent pe o revizuire a produselor, asistență la modificarea proceselor și instrumentelor cu orientare către client.

Instruiri ca „Consolidarea capacităților de marketing, achiziționarea clienților noi și managementul relațiilor cu clienții” și „Consolidarea managementului riscului de credit al AEÎ și a capacității de analiză a bonității clienților, inclusiv procedurile de monitorizare post-plată”.

De asemenea va fi organizată o Conferința “Perspectivele dezvoltării sectorului AEΔ, cu participarea reprezentanților AEÎ, CNPF, BNM, Sparkassenstiftung Moldova, IFAD, ILCUF dar și o Vizită de studiu a sistemului Sparkasse în ​ Germania.

Ne punem toată speranța în eficiența activităților care urmează să le facem și aducem mulțumiri German Sparkassenstiftung Moldova.

Photos events

Bootstrap Slider

© 2024 Toate drepturile rezervate